MaskeerausKrassu maskeeraa

 

Krassu

Krassu

Krassu (Kristina) Valkeasuo on TV- ja elokuvamaskeerauksen uranuurtaja Suomessa. Krassu aloitti TES-visiossa ”Monsieur Mossen” assistenttina 1962. Maskeerauskulttuurin lähes kuoltua Suomessa pitkään jatkuneen elokuvanäyttelijöiden lakon vuoksi, Krassu aloitti ammatin kehittämisen useilla pitkillä ja useana kertana vuodessa opiskelemalla alaa mm. BBC:n maskeerauskoulussa, Max Factorilla Lontoossa, Ruotsin TV:ssa, Tanskan TV- ja elokuvastudiolla, Saksassa (Hampuri ja Frankfurt), Espanjan TV:ssa, USA Joe Blascon koulussa, Pinewood studioilla ja usean kerran johtavan maskeeraajan Christopher Tuckerin opastuksella. Kotimaassa Krassu on osallistunut jatkuvasti alan haastaviin koulutuksiin mm. Maurice Steinin ja John Woodbridgen koulutuksiin.

Koko tämän ajan hän on ollut naamioitsijana YLE Oy TV-2:ssa ja viimeiset vuodet myös päänaamioitsijana.Hän on myös maskeerannut yli 20 pitkää elokuvaa mm. Jotaarkka Pennasen ”Mommilan Verityöt”, Rauni Molbergin ”Maa on syntinen laulu”, Esko Favenin ”Rakastunut Rampa”, Mika Kaurismäen ”Klaani”, Pirjo Honkasalon ja Pekka Lehdon ”Tulipää” ja Jörn Donnerin ”Miestä ei voi raiskata” ja Timo Linnasalon ”Vartioitu kylä”.

etusivuKrassu meikkaus maskeeraus opetus yhteystiedotin english

 

 

 


Krassu oli myös suomalaisena maskeeraajana Warren Beattyn ohjaamassa elokuvassa ”The Reds”. Krassu on myös maskeerannut useita teatterituotantoja mm. Jotaarkka Pennasen ”Cabaret”, Lasse Lindemanin ”Santiagon Yö”, Lasse Lindemanin ”Tosca” (ooppera), Ilkka Bäckmanin ”Oopperan Kummitus” ja Petri Lairikon ”Frankenstein”.